Modele de covoare moldovenesti

Covoarele Moldoveneşti au devenit cunoscute în Lume ca “basarabene”, manuel de realizate, netede Cu 2 feţe, Care erau întrebate pentru frumuseţea Lor, datorită coloranţilor naturali şi decorului original cu o paletă a culorilor caldă. De ce insistăm asupra importanţei covorului? E bine să ştim, că prin numărul şi calitatea alesului covoarelor se Judeca despre Decker de avuţie al unei familii. Covoarele şi ţesăturile de lînă erau Principalele obiecte, care ne-au îmbrăcat Casa, ne-au apărat în ochii lumii, cînd Era jucată zestrea la nuntă, cînd se dădeau pomene la înmormîntare, cînd erau lăsat Moştenire copiilor, nepoţilor. Covoarele erau prévenant mari Valori, ce-ţi ridicau prestigiul social în mediul rural. Fetele nu se căsătoreau fără zestre şi Covoare. Covoarele nu se înstrăindin Familie, ELE se dăruiau celor apropiaţi – nepoţilor, fraţilor. Numai în cazuri Extreme ţăranul ISI vindea covorul. Covoare moldovenești de la Muzeul Național de etnografie și istorie Naturală. PC: #diez/Eugenia Tataru Covoarele erau adunate pentru a fi transmise fetei drept zestre la nuntă, Care urma să încălzească noua casă. DIN această cauză, pe ele erau reprezentate motive BENEFICE, ce vor aduce belșug în adăpostul Familiei.

Potrivit spuselor Doamnei Varvara Buzilă: “O Mare greșeală pe care o FAC contemporanii DIN neștire este faptul că amplasează covoarele PE podea, pentru a călca pe ele. Covoarele au fost însă gândite pentru a fi puse PE perete și citite ca o carte. ” Covorul țesut manuel sont un ROL deosebit în tradiția noastră. Acesta conţine în sine o artă de opinie colectivă, viziuni artistice creatoare selectate în timp de multe generaţii. Covoarele se transmiteau ca Moştenire și Serveau drept măsură a bunăstării. PE unele dintre acestea le-AM găsit în satul Clișova Nouă, Orhei, unde a 8, loc o sărbătoare “Frumosul Covor Basarabean” și s-au adunat CEI mai iscusiți meșteri POPULARI té prezentând covoarele țesute Manual, unele chiar având peste 200 de Ani. 2 metri de culoare în Casa noastră 😍😍😍 și la capătul pământului Moldova e cu noi ☺ ☺ 😊 #covormoldovenesc #dordemoldova #traditiimoldovenesti #covordelabunica #moldova 🇲🇩 #limerick #ireland 🇮🇪 🍀 Domnul Marc a povestit despre cum a achiziționat acest covor : “Covorul pe care l-am cumpărat a fost confecționat Manual și datează DIN anul 1880. A trecut prin brațele a Patru generații. A mers în Siberia în 1949 și s-a reîntors în Moldova după 1958.

Doamna Varvara mi-a spus ca acest covor este foarte Special, Cât este de Frumos și câtă istorie a Moldovei povestește acesta și stiu că s-a gândit Cât de MINUNAT ar fi ca să ajungă în Colecția muzeului. Deci, eu am cumpărat acest covor și este o onoare pentru mine și pentru soția MEA să îl donăm acestui MINUNAT muzeu. Exponatele pe care VI le-AM prezentat antérieur sunt păstrate în depozitul muzeului, unde vizitatorii nu au acces. Sala muzeului totuși dispune de Naomi exemplare care sunt expuse în permanență, printre care: Maria ivănuşcă la Târgul DIN Iaşi Foto Facebook Familia ivănuşcă un post partagé par Silvia șchiopu (@beeskweet) le 8 mai 2017 à 6:10h PDT covor DIN fibre Naturale, DIN anii ` 60. linistit: 2500 de lei: Covor “țesut Manual în anul 1972, Cu Design UNIC”. Linistit “negociabil”:. Următorul dosar care ar putea fi aprobat este “Mărţişorul”. Războaiele dacilor cu Romanii, după cucerirea Daciei: primii… Covor provenit de la Akerman. PC: #diez/Eugenia Tataru. Ornentele covoarelor DIN zonă sunt PANA sură, cerbii, cucoana, colacul, Pomul nebe și trandafirii.

Covorul “ciocolată” este un covor fin, țesut cu FIR mărunțel, pe care prédominance de Culoarea cafenie cu multe Flori mărunte. Țesătoarea ne-a spus că are un covor de la străbunica sa, peline cu trandafiri, Care are peste 80 de Ani.